impressie ZHW1

Feestelijke start bouw Infinity

Feestelijke start bouw Infinity

Op donderdag 12 september vond de feestelijke start plaats van de bouw van Infinity, een begeleid wonen project voor 12 jongeren met een dagbestedingsruimte. Met ferme klappen sloegen Ellis van de Berg en Herman Hartman van ouderstichting Infinity de “eerste paal” in de grond.

Het nieuwe woon-zorg project is gelegen aan de rand van de nieuwe Zeeheldenwijk aan de Karel Doormanweg.

 

Infinity: een ouderinitiatief

Het ouderinitiatief Infinity is ontstaan vanuit een behoefte van ouders om een passende woonvoorziening voor hun kinderen te realiseren. Deze ouders willen hun jongvolwassen kinderen een goede huisvesting bieden waar ze ook de zorg kunnen ontvangen die zij nodig hebben. Daarnaast willen zij de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van hun kinderen zoveel mogelijk behouden of vergroten.

 

Prikkelarme locatie

Woonstichting Patrimonium is vanaf het begin betrokken geweest bij de eerste gesprekken en de planvorming. Samen met zorginstelling ’s Heeren Loo en de ouders van Infinity zijn de wensen en eisen geformuleerd en de plannen uitgewerkt. De initiatiefnemers zijn zeer tevreden met de kavel die de gemeente Urk voor dit plan heeft gereserveerd in de nieuwe woonwijk.

De woonvoorziening krijgt een plek binnen de woonwijk, maar toch op een prikkelarme locatie, precies wat deze doelgroep nodig heeft.

 

Een nieuw thuisgevoel

Bij het ontwerp van de woonvoorziening is goed gekeken naar de woonwensen en –eisen vanuit de toekomstige bewoners, evenals de omgeving waarin de woonvoorziening wordt gerealiseerd.

Hiermee wordt een thuisgevoel voor de nieuwe bewoners gecreëerd. Een plek om te wonen en samen activiteiten ondernemen in een omgeving die past bij de doelgroep. Een overzichtelijk woongebouw met een eigen studio voor elke bewoner, twee gemeenschappelijke woonkamers, veel buitenruimte en een onderkomen voor dagbestedingsactiviteiten.

 

Feestelijke start

De start van de realisatie was een mooie aanleiding voor een feestelijk moment met alle betrokken partijen. Naast Patrimonium, Infinity, ’s Heeren Loo, waren ook bestuur en medewerkers van gemeente Urk, 1op1 Architectuur en Mateboer Bouw aanwezig.

 

“We zijn ontzettend blij dat we nu na een lange periode van voorbereidingen kunnen beginnen”, aldus Johan Oosterhoff, directeur-bestuurder van Patrimonium. “Een geschikte locatie zoeken en plannen uitwerken kost de nodige tijd, maar het was de tijd me dan waard. Het ontwerp, de locatie en de combinatie met dagbesteding is uniek!”

Wethouder Freek Brouwer is ook ingenomen met dit project. “De samenwerking tussen Infinity, 's Heeren Loo en Patrimonium leidt tot een meerwaarde voor een bijzondere doelgroep. Dit biedt een mooie aanvulling op het zorgaanbod, waardoor jongeren op Urk kunnen blijven wonen.”