impressie ZHW1

Overweldigende belangstelling voor nieuwe huurwoningen

De selectie van huurders voor de eerste twintig reguliere sociale huurwoningen in de Zeeheldenwijk is van start gegaan. Tot 28 september konden geïnteresseerden zich bij Patrimonium inschrijven voor deze nieuwe woningen. In de eerste week van oktober vindt de loting plaats en worden de inschrijvers op de hoogte gesteld van de uitslag. Met maar liefst 265 inschrijvingen voor de twintig woningen is de vraag naar betaalbare huisvesting duidelijk groot. De druk op de huurwoningmarkt op Urk lijkt groter dan ooit. Patrimonium merkt dat deze druk nog steeds aan het toenemen is. Deze groeiende behoefte aan betaalbare huisvesting vraagt om meer tempo te maken met de bouw van goedkopere woningen.
De huurwoningen zijn momenteel in aanbouw en worden volgens de huidige planning tussen februari en mei 2025 opgeleverd. Eerder heeft Patrimonium al negen woningen boven het zorgcomplex van ZONL opgeleverd, die snel allemaal verhuurd waren aan (partners van) zorgbehoevenden.
Over enkele maanden start de inschrijving voor 19 huurkoopwoningen die in de Zeeheldenwijk gebouwd, gevolgd door een inschrijving voor de laatste 17 huurwoningen. Daarnaast werkt Patrimonium aan het ontwerp van tien appartementen in de Zeeheldenwijk. In de eerste fase van de Zeeheldenwijk worden in totaal 75 huurwoningen gerealiseerd worden.